(Sport)revalidatie
Behandeling

(Sport)revalidatie richt zich op fysiotherapie bij (top)sporters en niet-sporters. Revalideren is nodig wanneer je een blessure of klacht hebt opgelopen tijdens het sporten of uw dagelijkse werkzaamheden, in uw thuissituatie of nadat u geopereerd bent. Revalidatie betekent letterlijk weer valide worden. Het omvat het totale herstelproces, maar MiLé richt zich voornamelijk op het herstel van het fysieke deel, het bewegingsapparaat.

(Sport)revalidatie is geschikt voor:

  • acute of chronische (sport)blessures
  • blessurepreventie en adviezen

Het doel van revalideren is de belastbaarheid van het lichaam weer terug te brengen op het “oude niveau of gewenste niveau”. Hiermee wordt bedoeld dat je weer in staat bent om te kunnen sporten of werken op het niveau wat je gewend was.

Revalideren kan ook betekenen dat ontstane problemen niet opnieuw optreden. Een gewricht moet weer zoveel mogelijk zijn normale bewegelijkheid krijgen en de spieren er omheen moeten zo worden getraind in coördinatie, kracht en uithoudingsvermogen dat zij de beweeglijkheid van het gewricht weer op het gewenste niveau kunnen aansturen en controleren. Tot welk niveau de doelstelling reikt verschilt per persoon en wordt mede bepaald door het niveau dat de patiënt uiteindelijk moet of wil halen. De revalidatie van een nieuwe heup bij een 70-jarige heeft een andere doelstelling dan die van een voorste kruisbandreconstructie bij een topsporter van 25 jaar.

De rol van de patiënt in het revalidatieproces is groot. Er moet vaak veel en langdurig trainingsarbeid worden geleverd en dat vergt de nodige motivatie. De fysiotherapeut zal de patiënt hierin ondersteunen, het proces bewaken en bij complicaties tijdens het proces corrigerend optreden.

MiLé revalideert veel (top)sporters en heeft daarmee naast ervaring ook veel vertrouwen opgebouwd bij een heel aantal orthopeden in en om Amsterdam.

Meetinstrumenten

Bij (sport)revalidatie maken wij gebruik van verschillende metingen, zodat er continu gemonitord kan worden waar we staan binnen het traject. Er wordt gestart met een 0-meting en afgesloten met een eindmeting. Per traject is het verschillend hoe vaak er een tussenmeting wordt afgenomen. Meetinstrumenten waarmee wij onder andere werken zijn:

  • PhysioPlux voor de schouder en knie
  • KFORCE voor al jouw spierkrachtmetingen en trainingen

Vergoeding

Revalidatie valt onder de behandeling ‘fysiotherapie’ en zit voor personen tot 18 jaar in het basispakket van de zorgverzekering. Boven de 18 jaar is een aanvullende verzekering nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding tenzij je een chronische indicatie hebt. Controleer dit altijd eerst bij je zorgverzekeraar.

Maak een afspraak

Maak makkelijk een afspraak met ons, klik onderstaande knop en u wordt doorgestuurd naar de inschrijvingspagina.

aanmelden