PitchPerfect
Meet- en trainingsapparatuur voor bovenhandse sporters

Een gezond bewegingspatroon bestaat uit verschillende aspecten zoals kracht, snelheid, lenigheid en coördinatie. Een goede coördinatie tussen de lichaamsdelen zorgt dat je prettig beweegt zodat de kracht, snelheid en flexibiliteit die nodig is om te bewegen over verschillende ledenmaten wordt verdeeld. In veel sporten brengt een goede coördinatie, of, bewegingstechniek niet alleen betere resultaten maar vermindert het ook het risico op blessures. De coördinatie tussen lichaamsdelen kunnen we uitdrukken in de tijd wanneer het ene lichaamsdeel beweegt ten opzicht van het andere lichaamsdeel, oftewel de timing van de beweging. In bovenhandse werpsporten zorgt en goede timing ervoor dat je harder kan gooien (de prestatie verbeterd) en het blijkt uit onderzoek dat werpers met een goede techniek een vermindert risico lopen op blessures.

Van gadgets tot dure laboratoria, er zijn veel manieren om het lichaam te meten. Sinds een paar jaar zijn innovaties in trainingstechnologie gericht op kleine bewegingsapparaten (IMU’s), omdat zij metingen mogelijk maken tijdens het spel of de training. PitchPerfect heeft alles in het werk gesteld om de optimale sensor voor honkbalwerpers te maken, om nuttige technologie betaalbaar en gebruiksvriendelijk te maken. Elke trainingsomgeving heeft zijn eigen uitdagingen. Honkbal pitchen is een unieke beweging die afhankelijk is van een inspanning van het hele lichaam. PitchPerfect is het eerste sensorsysteem dat voor spelers is gebouwd en dat zodanig meet dat het comfortabel en betaalbaar is voor elke speler die serieus bezig is met trainen voor hoge werpsnelheid.

MiLé beschikt dankzij dr. Erik van der Graaff over het PitchPerfect systeem. Tijdens een praktijk sessie bij MiLé is er de mogelijkheid om in de trainingszaal te meten en trainen. Je kan ook bij PitchPerfect een eigen set afnemen om zelfstandig te oefenen (https://www.pitchperfect-baseball.com/shop/). De applicatie heeft de volgende toepassingen:

Pitch Count
Automatische Pitching count
Registreer automatisch het aantal pitches en houd je eigen gegevens bij, of je nu aan het oefenen bent of in de game. Het bijhouden van het aantal pitches is een belangrijke indicator om je workload te beoordelen. Deze kennis vormt een betrouwbare basis om je trainingen te personaliseren. Je pitch count en biomechanics worden automatisch geregistreerd met de PitchPerfect-sensoren en in de app krijg je persoonlijke statistieken na elke sessie in een korte samenvatting.

Track Mechanics
PitchPerfect meet de rotatiesnelheid van de heupen en de romp en de interactie tussen boven- en onderlichaam. De timing tussen de heupen en de romp, die ‘separation’ wordt genoemd, wordt beschouwd als een belangrijke maatstaf om de werpsnelheid van een werper te optimaliseren. Door constant de interactie tussen het boven- en onderlichaam te trainen, wordt de kans op blessures kleiner. Alle gedetailleerde lichaamsinformatie kan worden bekeken, bestudeerd en gedeeld met het persoonlijke dashboard dat beschikbaar is via ons online platform (platform.pitchperfect-baseball.com).

Directe feedback

Digitale Coach
Bereik je maximale potentieel met het gebruik van real-time feedback in je dagelijkse training om je mechanics te verbeteren. Met de PitchPerfect-app heb je altijd je digitale coach aan je zijde. Met de gedetailleerde informatie van uw mechanica kunt u uw volgorde van lichaamsrotaties volledig optimaliseren om consistent en snel werpen te garanderen.

Separation
Om snel en consistent te werpen, moet je elk lichaamsdeel snel draaien en de timing tussen alle segmenten optimaliseren. Er zijn veel verschillende manieren om een ​​geweldige worp te werpen, maar een geweldige werper werpt consistent. Die werpers vertrouwen op een optimale full-body timing. Alle vormen van pitchen hebben één verwante component; een sequentiële timing en overdracht van energie van de benen naar de werparm. PitchPerfect helpt je om de timing van je kinematische keten te kwantificeren bij elke pitch die je gooit. Door een gezonde en constante werkdruk aan te houden, helpen wij je om consistent goede pitches te gooien en een betrouwbare arm op te bouwen.

Maak een afspraak

Maak makkelijk een afspraak met ons, klik onderstaande knop en u wordt doorgestuurd naar de inschrijvingspagina.

aanmelden