Rug Fysiotherapie
Specialismen

Bij MiLé doen wij gedegen onderzoek om zo tot een klinische diagnose te komen. Indien aanvullend onderzoek noodzakelijk is, verwijzen wij je door naar een medisch specialist. Binnen ons eigen spectrum van lichamelijk onderzoek maken wij gebruik van verschillende specifieke testen.

Als met behulp van onderzoek is vastgesteld dat er structureel anatomisch geen afwijkingen (meer) bestaan willen wij vaststellen of er functionele tekortkomingen zijn die rugklachten in stand houden of het optimaal functioneren belemmeren. Daarvoor moeten wij de kwaliteit van de spierfunctie onderzoeken.

Een goede fysieke conditie van de spieren rond de lage rug is noodzakelijk voor een optimaal functioneren hiervan. Deze conditie wordt bepaald door verschillende parameters, namelijk kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen. Een gebrek aan een van deze parameters leidt tot verminderde controle op de stand of de beweging van wervels ten opzichte van elkaar waardoor structuren, zoals bijvoorbeeld de tussenwervelschijf (discus), worden overbelast.

Door de betere objectivering bij metingen is het mogelijk de behandeling in de vorm van training, meer specifiek en daarom efficiënter te laten verlopen. Door een hertest in een later stadium kan geregistreerd worden of de training het beoogde effect heeft en dus zinvol is.

Maak een afspraak

Maak makkelijk een afspraak met ons, klik onderstaande knop en u wordt doorgestuurd naar de inschrijvingspagina.

aanmelden