eConsults

MiLé maakt, naast face-to-face begeleiding, ook gebruik van eConsults. Een eConsult is een digitaal (para)medisch consult tussen patiënt en fysiotherapeut dat plaatsvindt via internet ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid.

Mogelijkheden eConsults
eConsults kunnen via verschillende vormen worden aangeboden, zoals per e-mail, per messenger-app of per video. Via een veilige internetverbinding stel je vragen aan de fysiotherapeut. Bij MiLé gebruiken wij voor mailing met patiënt en (para)medici de beveiligde Zorgmail, voor de messenger-app met (para)medici de beveiligde app Siilo. Voor beveiligd videocontact met patiënten staat de gratis apps PhysiApp of AfsprakenApp ter beschikking.

Videobellen, voor wie?
– Patiënten met jonge kinderen: eConsults maken het voor deze ouders mogelijk om thuis met hun zorgverlener te overleggen, waardoor ze geen oppas hoeven te regelen of bijvoorbeeld op hun partner hoeven te wachten voor ze naar de praktijk kunnen komen.
– Carrièretijgers die hun werkplek niet zomaar kunnen verlaten tijdens kantooruren: eConsults maken het voor deze mensen mogelijk om tijdens hun lunchpauze een afspraak te plannen.
– Aan huis gebonden patiënten: eConsults maken het mogelijk voor senioren en/of revalidanten die net uit het ziekenhuis komen vragen te stellen en/of oefeningen te ontvangen.

Videobellen ten tijden van COVID-19 (coronavirus)
Physitrack biedt met PhysiApp ons de mogelijkheid om in contact te blijven met alle patiënten. Zo kunnen wij jouw persoonlijk behandelplan samenstellen, je ziet per dag welke oefeningen je moet doen en via het instructiefilmpje ook hoe je die moet uitvoeren. PhysiApp houdt je vorderingen bij die je zelf kunt inzien en wij kunnen monitoren. Mocht het nodig zijn dan kunnen wij contact met je opnemen middels een beveiligde videoverbinding (eConsult) of via de chat in de PhysiApp.

Het Physitrack videoconsult werkt in alle moderne browsers en is ingebouwd in PhysiApp, gratis te downloaden in de Play- of App Store. Indien wij een afspraak hebben staan voor een eConsult, dan zal je voorafgaand aan de sessie een e-mail ontvangen met daarin een beveiligde link. Een muisklik op de link zorgt ervoor dat je via de browser op je PC of via de PhysiApp op je mobiel in videocontact komt met je therapeut.

De AfsprakenApp is ook gratis te downloaden in de Play- of App Store. Deze app houdt al je afspraken bij en wanneer er een eConsult gepland staat kan dat ook middels deze app.