Manuele therapie
Behandeling

De manueel therapeut heeft zich gespecialiseerd in de verfijnde diagnostiek van primair het gewricht in de breedste zin van het woord. Naast het onderzoeken van de gewrichten onderzoekt de manueel therapeut ook de spieren en zenuwen. Manuele therapie is geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard gaan met het verminderd bewegen van een gewricht of gewrichten.

Veel voorkomende klachten die de manueel therapeut behandelt:

  • Hoofd- en nek en schouderklachten met pijn die uitstraalt tot in de armen
  • Klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn/li>
  • Lage-rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen
  • Bepaalde vormen van duizeligheid, opgewekt door het bewegen van de nek
  • Gewricht artrose

Instabiliteitsklachten
Gewrichten kunnen ook een te grote bewegelijkheid hebben. Dat kan leiden tot instabiliteit en klachten. Dat wordt hypermobiliteit genoemd en vaak na een traumatisch moment kan een gewricht instabiel worden en tot klachten leiden. Familiair kan je ook belast zijn met factoren die tot instabiliteit leiden. De manueel therapeut kan een patiënt met specifieke trainingsadviezen leren gewrichten door spieren stabieler te maken.

Vergoeding

Manuele therapie zit voor personen tot 18 jaar in het basispakket van de zorgverzekering. Boven de 18 jaar is een aanvullende verzekering nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Controleer dit altijd eerst bij je verzekeringsmaatschappij.

Hoe weet ik dat de manueel therapeut erkend is?

De erkende manueel therapeut is opgenomen in het kwaliteitsregister KRF NL van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). In het register staan ongeveer 2500 manueel therapeuten. Michael J. Davidson is geregistreerd onder het nummer 79033406704. Léon Heuwekemeijer volgt momenteel de Masteropleiding Manuele Therapie (Msc) te Rotterdam.

Maak een afspraak

Maak makkelijk een afspraak met ons, klik onderstaande knop en u wordt doorgestuurd naar de inschrijvingspagina.

aanmelden