KFORCE
Meet- en trainingsapparatuur

KFORCE is een compleet pakket aan meet- en trainingsapparatuur dat speciaal is ontworpen voor fysiotherapeuten, revalidatiecentra en sportprofessionals. Met de KFORCE producten voer je realtime metingen van kracht, beweging en balans uit en krijg je via de app live de resultaten te zien. Via de KFORCE App op je tablet of smartphone kun je de metingen aflezen, de voortgang monitoren en PDF rapporten downloaden. Het systeem werkt via bluetooth en de apparaten schakelen automatisch uit als ze niet worden gebruikt. Het innovatieve systeem van KFORCE maakt het mogelijk om meerdere apparaten tegelijkertijd te gebruiken. Zo is het mogelijk om een krachtsoefening te doen en tegelijkertijd de range of motion te meten.

Waarom KFORCE?

                                                                                                                             Evalueren                                                                                                                                

                                                                                                                                   

Digitale oplossing voor testen en meten.

Monitoren

Houd de voortgang van cliënten eenvoudig bij.

                                                                                                                              Revalidatie gaming                                                                                                                         


Maak revalidatie leuk en motiverend met revalidatiespellen.

Oefenen

Creëer persoonlijke revalidatieprogramma’s op basis van test- en meetresultaten.

Een van de sleutels tot vooruitgang in een revalidatieproces is motivatie. Deze motivatie kan worden versterkt door de meetresultaten tijdens behandeling / training te vergelijken met de resultaten uit de nulmeting en/of door directe feedback op het scherm tijdens het trainen. De patiëntbeleving wordt vergroot door de visuele weergave van de resultaten. Na elke meting kan er een rapport gemaild worden of uitgeprint mee worden gegeven.

MiLé beschikt over het rehab pakket met daarin de volgende attributen:

  • Tablet met KFORCE Pro app
  • Muscle Controller + Twin Handle
  • Grip
  • Link
  • Sens
  • Bubble
  • Plates

Muscle Controller + Twin Handle
De KFORCE Muscle Controller is een draagbare dynamometer die wordt gebruikt voor de evaluatie van spierkracht. Dit apparaat meet de isometrische kracht aan de hand van piekkracht en de gemiddelde kracht van een specifieke spier of spiergroep. Door het verrichten van metingen aan beide lichaamshelften wordt het verschil in kracht tussen beide helften inzichtelijk gemaakt. Op basis van deze gegevens kan er een gerichte training worden samengesteld.

Grip
De KFORCE Grip is een handdynamometer voor het meten van knijpkracht. Met de Grip kan de maximale knijpkracht en de vermoeidheid na meerdere herhalingen gemeten worden. Dit product is ideaal voor het beoordelen van patiënten die herstellen van een handtrauma of van sportblessures, waarbij grijpen, tillen en gooien een belangrijk onderdeel zijn.

Link
De KFORCE Link is een dynamometer, waarmee de trekkracht gemeten kan worden. De Link meet de isometrische kracht en geeft realtime biofeedback. Dit apparaat maakt onafhankelijke metingen zonder tussenkomst van een behandelaar mogelijk. De Link kan worden bevestigd aan verschillende objecten, zoals een behandeltafel, wandrek of krachttoestel.

Sens
De KFORCE Sens is een sensor om de range of motion te meten. De Sens is uitgerust met een IMU-sensor en geeft real-time biofeedback. De Sens stelt bij elke meting de beginpositie vast en meet vanuit deze positie de range of motion. Dit leidt tot een hoge nauwkeurigheid in de metingen.

Bubble
De KFORCE Bubble is een innovatieve pneumatische sensor, waarmee kracht kan worden gemeten via een opblaasbaar item, zoals een bal. Door de Bubble met een naald aan het ventiel van een bal of balanskussen te koppelen, kan op basis van druk de kracht gemeten worden.

Plates
De KFORCE-plates zijn twee onafhankelijke platen die de statische en dynamische balans en de kracht tijdens een groot pallet aan oefeningen kunnen meten. Denk hierbij aan squats, squat jumps of push-ups. Daarnaast kunnen de plates de balans meten tijdens het staan, zodat duidelijk wordt hoe het gewicht links-rechts, maar ook van de tenen tot de hak verdeeld is. Verder kunnen de plates ingezet worden om de drukverdeling en kracht te meten tijdens oefeningen op de legpress.

Maak een afspraak

Maak makkelijk een afspraak met ons, klik onderstaande knop en u wordt doorgestuurd naar de inschrijvingspagina.

aanmelden