PhysioPlux – muscleBAN

Train je schouder vanuit huis
Waar de PhysioPlux het instrument is om voor een schouderpatiënt in de praktijk te meten en trainen, daar is de ‘muscleBAN’ het instrument om datzelfde te doen: maar dan thuis!

De muscleBAN is een extra optie van PhysioPlux. De muscleBAN is een eenvoudig en intuïtief EMG-biofeedbacksysteem met 2 draadloze sensoren. Dit in combinatie met een Android app (PhysioPlux GO) geeft het de patiënt de mogelijkheid om zelfstandig, onder supervisie, te trainen met de PhysioPlux. Waar de PhysioPlux op de praktijk dus werkt met een tablet en een hub met bedraden EMG sensoren, wordt dit in de thuisset vervangen door 2 draadloze sensoren en een app.

In deze onzekere tijden van corona hebben wij deze optie versneld geïmplementeerd. Het is de “next generation” fysiotherapie binnen de schouderfysiotherapie. De acute schouderpatiënten en de kwetsbare schouderpatiënten kunnen zodoende hun oefeningen met de PhysioPlux (real-time feedback van de quality of motion) thuis voortzetten met de “muscleBAN”. Via een dashboard kunnen wij de patiënt volgen in het uitvoeren van de oefeningen, het aantal herhalingen, aantal setjes en last but not least kunnen wij de oefeningen digitaal voor je aanpassen. Via videobellen (Physitrack) zoeken wij dan contact met je op om bij onduidelijkheden de vragen te beantwoorden en om te zien hoe je met de muscleBAN de oefeningen uitvoert. Uiteraard zie je op het door ons geleverde Android toestel ook hoe de oefeningen worden uitgevoerd.

physioplux muscleban