Schouder Fysiotherapie
Specialismen

De schouder, onze specialisme
Al sinds jaar en dag heeft de schouder onze speciale aandacht. Sterker nog, wij zijn al sinds 2012 betrokken bij wetenschappelijk onderzoek. Het begon met het begeleiden van een afstudeeropdracht van een master sportfysiotherapie studente en via het Fastball project zijn wij nu vertegenwoordigd bij het Citius Altius Sanius (NWO) onderzoek dat is gestart in 2018. We kunnen je al verklappen dat er grote veranderingen op komst zijn, of eigenlijk moeten we zeggen, er zijn al uitkomsten van het wetenschappelijk onderzoek die voor een aanpassing van ons methodisch handelen in de dagelijkse praktijk hebben gezorgd. Vanuit MiLé gaan wij hand in hand met de wetenschap de toekomst in. Binnenkort introduceren wij in onze praktijk het “PitchPerfect” shirt (met IMU’s: intertia measurement unit). Wil je er meer over lezen en weten hou dan onze website in de gaten.

Scapuladyskinesie
De meest voorkomende schouderklachten komen voort uit scapuladyskinesie. Dit is geen ziekte maar een verzamelnaam voor een functiestoornis van de schouderblad bij het assisteren van de schouderbewegingen, daarbij wordt ook gekeken naar de stand van het schouderblad. Wij zullen je uitvoerig informeren over de rol van het schouderblad bij jouw schouderklacht, het gaat ons immers niet alleen om de vraag “wat” er bij jou aan de hand is, maar nog meer “waarom” de schouderklacht ontstaan is. De PhysioPlux is daarbij een machtig meetinstrument.

Welke toepassingen gebruiken wij?
Physioplux
De PhysioPlux is het instrument om objectivering in maat en getal, en visualisatie van de volgorde van aanspanning (recruitement) van de individuele oppervlakkige schouderbladspieren in een bewegingspatroon van verwetenschappelijkte oefentherapie al dan niet beïnvloed door pijn, te verkrijgen. Moeilijke zin! Maar dat betekent voor jou dat de oefeningen die je uitvoert met de schouderbladspieren en waarover je nog niet de volledige controle hebt door middel van een tablet met “groene balkjes” worden gevisualiseerd. De spieren worden gemeten met EMG (elektromyografie). De Physioplux helpt ons jouw schouder te analyseren en te trainen waardoor we gerichter behandelen en jou een op maat gemaakt traject bieden.

MuscleBAN: train je schouders vanuit huis
Voor de ‘next generation’ fysiotherapie bij schouderpatiënten heeft PhysioPlux nu de muscleBAN op de markt gebracht. Het grootste voordeel van het gebruik van de muscleBAN is: alles hetzelfde als de PhysioPlux, maar dan zelfstandig en onder supervisie thuis! Lees hier meer over de muscleBAN.

Maak een afspraak

Maak makkelijk een afspraak met ons, klik onderstaande knop en u wordt doorgestuurd naar de inschrijvingspagina.

aanmelden