Carrière
Michael J. Davidson

Studie
1979 afgestudeerd Fysiotherapie. Na twee diploma’s orthopedische geneeskunde volgens Cyriax (Londen 1980) en een vierjarige opleiding acupunctuur afgerond te hebben, studeerde ik -na vijf jaar- in 1991 af als orthopedisch manueel therapeut.

Locaties
In 1980 heb ik gewerkt in de Gerard Doustraat en vervolgens op de Stadionweg 263 (1981), Soetendaal 13 (huisartsenpraktijk, 1986), Sporthallen Zuid (1986), Amstelpark (1990), Club West (2005) en nu weer terug naar mijn roots in Amsterdam Zuid: Sporthallen Zuid.

Lezingen
Door mijn ongelimiteerde drang om het beste in mijzelf boven te halen werd ik voor verschillende nationale lezingen en een internationale lezing uitgenodigd. Met name de diagnostiek en de trainingstherapie bij rug- en schouderklachten staat hierbij centraal. Hoogtepunt in deze serie is de internationale lezing die ik in Meersburg (Duitsland, mei 1998) gehouden heb, gevolgd door een lezing in Perth (WA) op 5 november 2000. De lezing in Perth had als thema mijn meest recente uitdaging: een compleet softwareprogramma voor de orthopedische manuele therapie vervaardigen om daarmee de doelmatigheid en de effectiviteit van deze behandelvorm aan te tonen door middel van retrospectief wetenschappelijk onderzoek. Dit heeft in december 2017 geleid tot het begin van PhysioDoc, de ontwikkeling van de gedigitaliseerde schouderflowchart

Mijn missie? Onszelf onderscheiden op de (schijn) gezondheidsmarkt in (meetbare) kwaliteit, zowel bedrijfskundig als beroepsinhoudelijk.

“Quality however is not represented by health status, but by the extend to which improvements in healthstatus that are possible are realized. To define quality is to establish a norm” (A. Donabedian – 1980)

PhysioPlux
Een nieuw tijdperk voor het behandelen van schouderklachten is begonnen. Naast het PhysioPlux tablet dat in de praktijk wordt gebruikt is er ook de PhysioPlux Homedevice. Deze wordt ingezet na een periode van “quality of motion” training. De behandeling wordt nu thuis voortgezet. Geen reistijdverlies, training (met visuele feedback en duidelijke instructies) wanneer het je uitkomt en toch een fysiotherapeut die je op afstand controleert op “quality and quantity of motion” èn een fysiotherapeut die je begeleidt. In de toekomst wordt je gedrag en inzet ook nog beloond met gratis downloads van….. i-Tunes…

Er loopt nu ook een RCT mbt de PhysioPlux getiteld: “The effect of EMG feedback on shoulder complaints“.

Maak een afspraak

Maak makkelijk een afspraak met ons, klik onderstaande knop en u wordt doorgestuurd naar de inschrijvingspagina.

aanmelden